Instructies

Behang Instructies

We helpen u graag bij het juist aanbrengen van het behang.
Hieronder vindt u een stappenplan & instructiefilmpjes.
Het aflezen van het behang etiket vraagt ook de nodige aandacht, daarom ook de uitleg bij de icoontjes op uw etiket.

Stappenplan voordat u gaat behangen:

1. Lees voor het behangen altijd het etiket. Hierop staat aan de hand van icoontjes aangeven op welke manier u het beste het behang kan aanbrengen.

2. Op het etiket staat niet alleen het artikelnummer, maar ook het batchnummer. Beide nummers moeten gelijk zijn bij meerdere dezelfde rollen behang. Bewaar dit etiket bij klachten of nabestellingen. 

3.  Controleer de rollen vooraf aan kwaliteit, kleur en juistheid van patroon. Door ze uit te rollen kunt u eventuele drukfouten vooraf opsporen. Na het plakken van drie banen beoordeelt u van een afstand het behang op juistheid alvorens u verder plakt.

4. Zorg ervoor dat u muur schoon, stofvrij en egaal is van kleur. Vliesbehang kan oneffenheden op de ondergrond namelijk doen doorschijnen.
Een nieuwe stucmuur kunt u vooraf behandelen met voorstrijk of met een muurprimer ( op kleur).

5. Gebruik de lijm welke in de winkel voor u is geadviseerd bij het behang. Zorg voor voldoende lijm. U kunt lijm op de muur het beste met een roller aanbrengen. Lijm telkens een baan vooruit zodat u op tijd de lijm kan bijsmeren wanneer de muur nog veel zuigkracht heeft.

6. Vliesbehang kan niet krimpen, maar wel uitzetten wanneer u deze met teveel druk  naar elkaar toeschuift of van elkaar af schuift. Behang de naden strak tegen elkaar maar nooit overlappend! Zet u teveel kracht op het behang zal deze bij het drogen gaan krimpen en kunnen er naden ontstaan.

7.  Lijmvlekken altijd direct verwijderen. Het behang na elke baan in zijn geheel afnemen met een vochtige doek. Een lauw sopje met een beetje afwasmiddel werkt goed!

8. Werk bij het behangen altijd van het raam af. Op deze manier valt het licht in de behangnaden zodat ze nauwelijks opvallen. Doe je het andersom – dus naar het raam toe- dan vallen de behangnaden juist ernorm op!

9.. Helaas komt het wel eens voor dat er een drukfout ingeslopen is tijdens het productieproces. Komt u oneffenheden of drukfouten tegen in het behang, dan stop u met behangen en neemt u met ons contact op. Maak foto’s van het resultaat en bewaar het behang waarop de fout te beoordelen is zodat wij deze kunnen retourneren naar de fabrikant. Wij zullen dan zo snel mogelijk voor u vervangende rollen bestellen. Arbeid en behang dat op onjuiste wijze is geplakt, kunnen wij niet vergoeden.

Wij wensen u veel plakplezier en een prachtig resultaat!

Hulplijn!
Bent u aan het behangen en denkt u dat iets niet helemaal goed gaat? Of u heeft aanvullende tips nodig?
We staan tijdens onze openingstijden altijd telefonisch voor u klaar!

Hand-out

Bij aankoop van behang krijgt u van ons een hand-out met daarop handige behangtips. Zo gaat u goed voorbereid aan het werk!

Behanger

Laat u het liever over aan een vakman?
Wij kennen hele goede behangers welke graag bij u een muur komen behangen!

Instructiefilms

Persoonlijk advies

Uw woonwensen vertalen wij naar een passend & authentiek interieur. Advies aan huis behoort ook tot de mogelijkheden.

Vakmensen

Bij ons kunt u de uitvoering uit handen geven. Wij zorgen voor de juiste vakmensen passend bij uw project. Van schilder tot stoffeerder!

Ambachtelijk

Wij mengen alle verven in alle kleuren speciaal voor u met de hand aan.

Elk budget

Bij ons vindt u mooie budget merken tot en met de luxe kwaliteiten. Voor elke klant een passend aanbod.

Uitstekend
Gebaseerd op 78 recensies
Annelies Benard-Bos
Annelies Benard-Bos
23 Juli 2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Fijn in het meedenken en enthousiast. Doen ze goed!
Maarten Harff
Maarten Harff
19 April 2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Verkoopster kom goed adviseren en meedenken. Prettig contact. Ze hebben alles in huis. En om alles onder 1 dak te kunnen kopen is wel heel handig
Bob de Kok
Bob de Kok
11 Maart 2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Mooie producten en geweldig advies!
Annevdl fotografie
Annevdl fotografie
11 Januari 2023
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Heel erg bedankt voor jullie advies met betrekking tot het schilderen van de keuken en badkamer! Ik ben ontzettend fijn geholpen en blij met de keuze voor deze mooie bijzonder kleur!