Little Greene

“Een verfmerk dat verleden en heden samenbrengt”

Al bijna 250 jaar kenmerkt de Britse verffabrikant Little Greene zich door verf te ontwikkelen van een uitzonderlijke hoge kwaliteit. Naast het verlangen en de vastberadenheid om de beste kwaliteit te leveren, schuilt zich achter het merk een mooie filosofie.

 

Historie

De iconische klassieke kleuren Van “Colours of England’, gecombineerd met de hedendaagse kleuren bieden de prachtigste kleurencombinaties. Deze authentieke kleuren uit verschillende stijlperiodes worden met een symbool aangegeven op de kleurenkaart. De kaart is een verzameling van meer dan 300 jaar historisch interieurontwerp en beschikt over vele authentieke tinten uit de 18de, 19de en 20ste eeuw. Zo zijn kleuren uit de ‘Green’ collectie geïnspireerd op de boerderij in Cumbria van Beatrix Potter (auteur Pieter Konijn)
Naast bovenstaande kleurencollectie worden behangpatronen uit historische prestigieuze woonhuizen in kaart gebracht en opnieuw uitgebracht. In onze showroom zijn deze behangcollecties te bewonderen.

 

Kwaliteit

Alle kleuren van Little Greene zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen; voor muren, plafonds en houtwerk, maar ook voor vloeren, metselwerk, buitenschilderwerk en radiatoren. Naast de uitmuntende dekking en een kenmerkende ‘diepte en matheid’ in de kleur, heeft de verf ook een lange levensduur. Doordat de kleuren zijn gebaseerd op natuurlijk voorkomende verbindingen door middel van eeuwenoude minerale pigmenten, zoals oker en omber bepaald de diepte van de kleur de uitstraling en de kwaliteit.

Door meer pigmenten te gebruiken in de verven worden subtiele nuances gecreëerd welke niet te zijn evenaren met nagemaakt kleuren.
Deze pigmenten creëren nuances en laten op een subtiele manier het licht veranderen in een woning waardoor elke ruimte zijn eigen karakter krijgt.

Winkel

In de winkel zijn er grote kleurstalen waarmee u een goede indruk krijgt van de kleur en uitstraling. Daarnaast hebben wij onze wanden, voorzien van verschillende kwaliteiten Little Greene verven!

Uiteraard kunnen wij u voorzien van goed kleuradvies doordat wij ons in de kleurentheorie van Little Greene  hebben gespecialiseerd.
U kunt ook een kleurkaart of proefpotje mee naar huis nemen om thuis een keuze te maken.

Komt u er in de winkel niet uit? Wij kunnen u ook in uw eigen huis kleuradvies geven. Zo kunnen wij ons dan specifiek richten op combinaties met vloeren, gordijnen en meubels maar voornamelijk op het lichtval ! Dit advies bieden wij u gratis aan, mits u de verf uiteraard bij ons afneemt. Wilt u alleen advies? Dat kan ook, vraag gerust naar onze voorwaarden!

Wij leveren alle kleuren en kwaliteiten direct uit voorraad!