Farrow & Ball

‘De kleuren van Farrow & Ball veranderen gedurende de dag met je mee in kleur & sfeer ‘

 

Unieke kleurbeleving

Farrow & Ball kenmerkt zich door zijn rijk gepigmenteerde verf. Doordat de kleuren rijk gepigmenteerd zijn in combinatie met licht-reflecterende titaniumdioxide, maakt dat de ‘ondertonen’ van een kleur sterk reageren op alle soorten licht. Daardoor leveren ze een unieke diepte in kleur. Invloeden van buitenaf; zoals een ondergaande zon, een regenbui op komst of die heerlijke zonnestraal op je muur, maakt dat de verfkleuren verschuiven van tint in licht en schaduw. Dat maakt dat de kleur op de muur op elk moment van de dag verschilt waardoor je je muur tot leven komt. Dezelfde kleur, in dezelfde ruimte, kan helder en luchtig aanvoelen in de ochtendzon, zacht in het middaglicht en intiem aanvoelen tegen de avond.

 

Milieuvriendelijk

Farrow & Ball heeft een volledig watergedragen assortiment. Alle verven zijn niet alleen geclassificeerd als minimale of lage VOC (Vluchtige organische stoffen), maar ver boven de norm voor deze categorieën. VOC’s zijn de boosdoeners achter de sterke geur en een gevolg van verontreinigende stoffen welke worden vrijgegeven in de atmosfeer als de verf droogt. De lage geurafwerkingen laten daarentegen geen nare dampen los, waardoor u een product krijgt dat veilig is voor u en uw omgeving.

 

Historie

Het begon allemaal in Dorset, terug in 1946, met lokale pioniers in de verf; Chemicus John Farrow en Richard Ball. Samen deelden ze een passie voor het maken van rijke kleuren aan originele formuleringen met alleen de beste ingrediënten. De kleuren zijn vernoemd naar de plaatsen waarvan ze vandaan komen. Zoals we witte huizen in ‘Wimborne’, de krijtrotsen van ‘Purbeck’.

 

 

Winkel

In de winkel is een grote kleurenwand aanwezig en zijn er grote kleurstalen waarmee u een goede indruk krijgt van de kleur en uitstraling. Daarnaast hebben wij onze wanden, sfeerhoeken & meubels voorzien van verschillende kwaliteiten F&B verven! Uiteraard kunnen wij u voorzien van goed kleuradvies doordat wij ons in de kleurentheorie van F&B  hebben gespecialiseerd.
U kunt ook een kleurkaart of proefpotje mee naar huis nemen om thuis een keuze te maken.

Komt u er in de winkel niet uit? Wij kunnen u ook in uw eigen huis kleuradvies geven. Zo kunnen wij ons dan specifiek richten op combinaties met vloeren, gordijnen en meubels maar voornamelijk op het lichtval ! Dit advies bieden wij u gratis aan, mits u de verf uiteraard bij ons afneemt. Wilt u alleen advies? Dat kan ook, vraag gerust naar onze voorwaarden!

Wij leveren alle kleuren en kwaliteiten direct uit voorraad! 

Ga naar de webshop